08-34 21 22

Behandlingar


behandlingar

Här hittar du några exempel på våra behandlingar av idrottsskador.

Naprapat behandling

Vi hjälper dig med diagnos, behandling och rehabilitering. Oavsett vilken typ av idrottsskada hjälper vi dig. Kontakta oss idag för behandling. Lätt att få tid för provbehandling endast 545 kr.

Träningsprogram

Vi hjälper dig att ta fram och lägga upp din rehabiliteringsträning så att du snabbt kan börja träna igen. Vill du ha ett individuellt program för att förebygga skador? Vi är specialister på att skapa program så att du undviker onödiga skador.

Rörelseanalys

Vi filmar dig när du gör olika övningar och identifierar exakt vilka muskler du behöver stärka för att undvika skador i framtiden. Analysen ger även exakt information till dig som skadat dig vilka muskler du behöver stärka.

Dry needling

Dry needling är en behandlingsform där vi använder nålar för att effektivt komma in djupt i muskulaturen och behandla de områden som är svåra att nå med händerna.

I musklerna kan det finnas spända muskelsträngar som orsakar lokal och/eller utstrålande smärta till ett specifikt område, dessa pukter kallas för triggerpunkter. Dessa kan snabbt och effektivt behandlas med hjälp av dry needling.

Dry needling är helt skild från traditionell akupunktur. Det finns inga likheter vare sig med behandlingsutförande eller mekanismer förutom att akupunkturnålar används.

Kinesiotape

Kinesiotaping påverkar aktiveringen av det neurologiska systemet, kroppens informationsprocessor och cirkulationssystemet. Musklerna påverkar inte enbart kroppens rörelser utan också de venösa flödena, lymfaflödena, kroppens temperatur etc.

Felaktig muskelfunktion leder därför till en rad symptom. Kinesiotapen har den unika egenskapen att den kan rehabilitera 24 timmar om dygnet och hjälper kroppen att aktivera sin egna läkningsprocess.

Den bästa utrustningen!

Vi har tillgång till en av Sveriges bästa utrustning avseende elbehandlingar.

Olika typer av El-behandlingar:

Skanlab

Skanlab behandlingen även kallad diatermisk ström ger en djup värmeökning i bindväv och muskulatur i det behandlade området. Värmeökningen leder till en ökad genomblödning och ökad elasticitet i dessa strukturer. Denna behandling använder vi med framgång vid ryggskott, idrottsskador som löparknä och tennisarmbåge. Även muskelbristningar, hälsporre-och hälsenebesvär svarar mycket bra på behandling med diatermisk ström.

Laser

Att bli behandlad med laser är helt smärtfritt. Laser är ljus som överför koncentrerad energi till cellerna. Cellerna utnyttjar energin från laserljuset och ökar celldelningen och på så sätt snabbas läkningen på. Laserljuset har även en inflammations hämmande och smärtstillande effekt. Används med framgång på skador som hälsporre, tennisarmbåge och hälsenebesvär.

Diadynamisk ström

Elbehandling med Diadynamisk ström kan användas i flera olika syften. Behandlingen ger en ökad blodgenomströmning, aktiverar muskulatur och kan lindra svullnader. Muskelbristningar, stukningar, svullna leder är exempel på några tillstånd där vi har mycket god effekt av elbehandlingen. Behandlingsmetoden har också en smärtlindrande och avslappnande verkan.

 

Boka tid på 08-342122